Vad är det som klassas som roliga skämt

Vad är det som klassas som roliga skämt

Har du ingen humor? Ja, detta måste definitivt vara något du hört en person fråga dig. Här handlar det helt enkelt om att du inte har skrattat åt det skämt han berättade, eller att du sagt att det inte alls var roligt. Vad är då du för en partypajare? Nä, du behöver inte alls vara någon festförstörare, eller någon tråkig människa. Helt enkelt behöver det inte alls vara något fel på dig. Det är helt enkelt så att olika människor har olika tycke och smak, samt att de skrattar åt olika saker. Ett exempel på detta kan vara att någon skämtar om en folkgrupp. Detta är det många som säger är rasistiskt, medan andra förstår att det är ett skämt och skrattar åt det roliga i det.

Naturligtvis kommer det att finnas massor av skämt som alla tycker är roliga. I det fallet brukar det handla om de gamla goda skämten, samt alla de historier som blivit klassiska. Här kan du exempelvis ta alla Bellman-historier, vilket är något som nästan alla lärt sig att ha roligt åt. Att vara rolig och dra roliga skämt är dock en sak. När det går för långt och någon skadas av ditt skämt är det dock dags att tänka om.

När det roliga skämtet inte är roligt

Ibland är det så att det går för långt även när det gäller skämt. Här handlar det ju inte alls om att göra någon illa på det fysiska planet. Istället handlar det om det psykiska. Ytliga sår läker ganska så fort, men de sår som sätter sig i sinnet och själen, kan vara mycket svåra att läka. Av den anledningen är det viktigt att du känner den du drar roliga skämt för. Här kan de ibland vara hårda, och då kan du utan att du tänker på det skada någon som du egentligen bara ville ha roligt med.

En annan sak att se upp noga med i denna öppna värld är alla de skämt som kan klassas som rasistiska. I det fallet du drar ett rasistiskt skämt för fel person, så kan detta kosta dig mycket dyrt. Här kan du faktiskt bli stämd på ganska så stora summor. Om du bara blir stämd så kan det ändå kallas att du kommit lindrigt undan. I vissa fall kommer en del människor faktiskt att ta till våld för att skydda sig själva och det land de kommer ifrån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *