utveckling av hörapparater

utveckling av hörapparater

Det inte många som skulle säga emot om man påstår att hörapparatens utveckling rusar framåt. Då samhällets produkter i allmänhet blir mer moderna, lättillgängliga och av hög kvalitet följer även hörapparaterna det här mönstret. De flesta vet säkerligen att appar (även känt som applikationer) i telefonerna nu blir mer och mer populära, vilket har lett till att även många hörapparaters inställningar går att justera genom en viss app. Självklart finns det fortfarande både lite enklare samt avancerade hörapparater. De har olika mängd funktioner och inställningar, vilket helt beror på individens behov. Det är vissa personer som också tar hänsyn till kostnaden när de väljer hörapparat, då de mer avancerade hörapparaterna självklart är dyrare än de enklare.

När man väljer mellan en enkel och en avancerad hörapparat finns det ett par saker att tänka på. Hur svår är ens hörselnedsättning och i vilka typer av omgivningar befinner man sig ofta i? Är det högljutt eller lugnare? Om platserna där man ofta befinner sig är bullriga eller om man träffar många personer samtidigt (därför behöver lyssna på många ljudkällor på samma gång) är man i behov av en större mängd teknik i sin hörapparat. Om det nu istället skulle vara så att man mer ofta än sällan befinner sig i lugna och tystare miljöer behöver man inte en hörapparat med mycket teknik. Det är inte endast dessa faktorer som man behöver ta hänsyn till, utan det är så klart även viktigt att tänka på vilken hörapparat som man själv vill testa. Nedan ska vi tala lite mer om en hörapparat som alla kanske inte har hört talas om, nämligen SoundLens Synergy.

Det finns personer som för ett eller annat skäl in vill att ens hörselapparat eller liknande hjälpmedel ska synas allt för mycket. Kanske man ofta är ute på en joggingtur och då anser att det kan bli lite jobbigt med en apparat som sitter bakom ens öra. Kanske befinner man sig på en plats med mycket blåst och vill skydda hörapparaten från detta. Kanske är skälet kort och gått att man vill att ens hörapparat ska vara gömd snarare än att synas för estetiska skäl. Vad orsaken än kan vara är SoundLens Synergy ett intressant och bra hjälpmedel. Den här hörselapparaten placeras relativt långt in i hörselgången, vilket betyder att man inte behöver vara rädd för att det ska sitta obekvämt eller falla av. Samtidigt syns den ofta inte alls. Självklart får man dock tänka på att passformen har lite att göra med hur ens öra är format. Om man inte är säker kan man alltid ta hjälp av hörselkliniken.

SoundLens Synergy har en liten storlek, där väldigt modern teknik används. Då apparaten är liten är det förståeligt att man undrar över huruvida man kan få ut apparaten ur örat på ett lätt sätt. Kan den fastna på grund av att den sitter för långt in? Svaret på det är ”nej”. På grund av en tråd på botten av hörselgången kan man på ett enkelt sätt dra ut apparaten. Den här tråden ser man även igenom, och är därför inte synlig för omgivningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *