Slappna av på rätt sätt och må bättre!

Slappna av på rätt sätt och må bättre!

När vi stöter på stressorer i livet byggs ofta fysisk och psykisk spänningar upp, och dessa spänningar kan bli värre av varandra. Att känna sig fysiskt spänd kan öka den psykiska och känslomässiga spänningen, och vice versa. Att slappna av kroppen fysiskt kan därför hjälpa till att lindra psykisk stress och ett avkopplande sinne kan slappna av och släppa spänningar i kroppen. Här får du därför några enkla tips på hur du frigör spänningar i både kroppen och sinnet.

Inse att du behöver koppla av

Många människor försöker bara arbeta genom sin stress genom att ignorera det och hoppas att stressorerna går fort, även om stressorer byggs upp. På grund av detta är det inte ovanligt att bli avskräckt av stress ennär du kommer till den punkten då du känner dig överväldigad eller stressad utan att inse att du behöver arbeta med att hantera en del av stressen i ditt liv och psyke. Det är viktigt att veta när du har för mycket stress och behöver koppla av. Så ta ett mysigt, varmt bad och försök att bara tömma ditt huvud på tankar medan lukten av sulfatfritt schampo slappar av näsborrarna.

Koppla av fysiskt och psykiskt

Att fysiskt slappna av din kropp kan leda till stressavlastning eftersom det avbryter och vänder om din stressrespons. Då kan du stoppa en negativ återkopplingscykel där ditt psyke svarar på stress genom att signalera en fysisk stressrespons. Spänningen i kroppen som kan härröra från denna respons ökar den stressen som du känner rent känslomässigt. Det finns flera effektiva tekniker för att lindra spänningar i kroppen, som att t.ex. åka på semester och bara koppla av samtidigt som du har kul och får tänka på något annat. Läs mer om detta på Golfbreaks.se.

Hjälp dig själv att förbli avslappnad

När du väl har upptäckt hur man slappnar av borde du uppleva mindre stress överlag. Nästa steg är att lära sig hur man upprätthåller ett tillstånd av avkoppling och lär sig att slappna av igen snabbt efter att man har hanterat stressorer. Att ändra viktiga element i din livsstil kan hjälpa dig att samla mer resurser för att hantera stressorer du stöter på, och reagera mindre gentemot dessa stressorer också. Hoppas att dessa tips har gett dig en bra grund att börja bygga din avslappnande framtid på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *