Cannabisolja och djur

Cannabisolja och djur

Att vara ägare till en hund, katt eller vilket annat djur som helst innebär oftast att man har en viss kärlek till djuret. Att se sitt husdjur insjukna och lida kan vara en mycket tuff period. Att kunna lindra detta är säkerligen något som alla husdjursägare skulle vilja kunna göra, men inte alltid har möjlighet till. Cannabisolja kan därför vara ett bra alternativ. Det är dock viktigt att poängtera att det dels handlar om CBD-olja (vilket är lagligt i Sverige) samt att man stämmer av med den ansvariga veterinären så att inga misstag sker. Om ens husdjur använder sig av någon annan medicinering så måste man veta att det inte krockar på något sätt med cannabisoljan.

Vad bör man tänka på när man vill ge CBD-olja till sitt husdjur?

Det första man skall tänka på är att börja med små doser. Det finns väldigt många olika raser, vilka varierar i storlek och därför också kommer att reagera på olika mängder. Det finns ingen specifik lista som man kan följa gällande dosering, så att därför börja i små mängder och arbeta uppåt är mycket viktigt. Trappa upp allteftersom man märker hur ens husdjur reagerar på cannabisoljan. Det är också viktigt att man låter djuret vänja sig vid CBD-oljan. Oljan kan ges direkt i munnen men också i maten.

Är det samma sorts olja som man ger till djur som till människor?

Det är samma olja som man använder så väl till männsikor som till djur. Det handlar om den lagliga cannabisoljan som innehåller CBD (inget THC), men för djur finns det CBD-oljor som är utvecklade utefter arten/rasen. Det fungerar utmärkt som ett kosttillskott för både människor och djur och nyttjas i liknande syfte – för att lindra smärtor och olika sorters obehag.

Det är dock viktigt att djuret och människan inte använder samma flaska, utan att man separerar dessa. Eftersom man utvecklat speciella CBD-olja för specifika raser/arter så bör man följa dessa indikationer. Det kan upplevas som skrämmande och ”fel” att ge sitt djur cannabis, men man bör snarare tänka tvärtom. På samma sätt som det hjälper hundratals patienter runt om i Sverige så kan det även hjälpa ens älskade husdjur. Det är bara viktigt att följa de indikationer som veterinären ger, att man börjar med små doser och sakta trappar upp samt att man är uppmärksam på hur djuret reagerar med oljan. Vidare så skall man alltid, oavsett om cannabisoljan är för djur eller människor, se till så att det är CBD-olja som man inhandlar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *