Badrumsinspiration

Badrumsinspiration

Numera är det många som drömmer om det perfekta badrummet. I takt med att vårt intresse för inredning har ökat så har även intresset för badrumsinredning ökat. Badrummet har i många svenska hem gått från att ha varit ett litet utrymme med bara två funktioner, tvätta av sig och toabesök, till att vara ett luftigt och lyxigt rum med spakänsla. Precis som i all annan inredning så finns det trender som kommer och går inom badrumsinredning.

Var hittar man badrumsinspiration?

För att få inspiration och en idé om vilken stil man vill ha så är internet en näst intill oändlig källa. Men för att vara säker på att det ska bli helt rätt är det också bra att se och ta på saker i verkligheten.

  • Inredningstidningar är en vanlig källa för att få inspiration för badrum.
  • Showrooms med uppbyggda badrum är bra om man vill få en känsla för exempelvis storleken på badrumsinredningen. Eller om man vill kunna ta på till exempel knoppar och handtag och känna hur de känns.
  • Pinterest är en av de största källorna online där man kan hitta foton på badrumsinredning i riktiga hus och få inspiration till designen av ens egna badrum.
  • Tillverkarna av badrumsinredning har för det mesta hemsidor där man kan hitta mängder av bilder och inspiration. Det danska företaget Dansani utgår ifrån badrummet som huvudrummet i ett hem och vill tillhandahålla sina kunder med vacker och funktionell badrumsinredning. På https://www.dansani.se/inspiration kan man läsa om hur man kan anpassa deras produkter efter sin egen stil och budget. Oavsett om du har ett litet badrum med enbart toalett och handfat eller ett stort med plats för både dusch och badkar så går det att hitta badrumsinspiration här.

Aktuella trender i badrummet

Trenderna inom badrumsinredning påverkas precis som de flesta andra trender av vad som sker i omvärlden. Miljövänlighet och hållbarhet är därför två viktiga begrepp just nu. Av den orsaken är allt träfanér i Dansanis badrumsinredning från hållbart europeiskt skogsbruk. Några andra trender är:

  • Teknik av olika slag. För den som inte vill tända taklampan vid toabesök mitt i natten finns det toalettsitsar med inbyggda små led-lampor. Integrerade högtalare och belysning inuti kommoderna är andra exempel på badrumsteknik.
  • Färgmässigt så har terrakotta hamnat i ropet igen. Milda pasteller är också på uppgång. Vitt och grått är dock fortfarande de vanligaste färgerna i de svenska badrummen.
  • Organiska former som exempelvis runda speglar har övertaget över raka linjer för tillfället. De rundade formerna återfinns även i badrumsmöblerna.
  • Trä i olika former. Avlastningsmöbler som bänkar och badkarshyllor i trä kan ge den där extra värmen som behövs för att mjuka upp hårda ytor som glas och metall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *